menu close menu

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Μπούκης στην Κίνα !

Αν πριν λίγα χρόνια λέγαμε οτι θα είχαμε Έλληνα αθλητή που θα επαναλάβει τους άθλους του Μιχάλη Ζαμπίδη στην Ιαπωνία σε εκείνες τις απίστευτες 8αδες θα είμασταν ουτοπικοί.

Μετά από δύο δεκαετίες έχουμε αθλητή στα 70 κιλά που εδώ και καιρό αργά και σταθερά με επιμονή και σεβασμό να κινείται προς την ίδια πορεία γράφοντας φυσικά τη δική του ιστορία !

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπούκη αθλητή του Στέλιου Πολίτη που έρχεται με ένα σερί νικών απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους σε Ελλάδα και εξωτερικό και μπαίνει στην 8αδα των κορυφαίων του κόσμου στο WLF, ένα από τα μεγαλύτερα promotion του κόσμου.

Αυτό από μόνο του θεωρείται επίτευγμα. Πόσο μάλλον νίκες και απόδοση που έκανε όλους τους Κινέζους να φωνάζουν ρυθμικά ΣΙ-ΛΑ , Ελλάς !

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιάννης επιλέχθηκε δυο μήνες πριν όπου μας έγινε γνωστό ότι θα αγωνιστεί στην μεγάλη αυτή οκτάδα. Η προετοιμασία μας έτσι έγινε χωρίς να γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για όλους τους συμμετέχοντες. Είκοσι μέρες πριν μάθαμε τους διεκδικητές. Ανάμεσα τους οι τέσσερις καλύτεροι κινέζοι αθλητές να αντιμετωπίσουν 4 αθλητές από τον υπόλοιπο κόσμο. Η διασταύρωση των  νικητών θα έδινε τους ημιτελικούς και τους τελικούς της βραδιάς. Ανάμεσα στα ονόματα των τεσσάρων αυτών αθλητών ο Anatoly Moiseev, πρωταγωνιστής στο GLORY και Νο 7 στα ranking του με 6 αγώνες ήδη στο promotion. Παράλληλα είχε αγωνιστεί και στην 8άδα του KUN LUN , όπου και έφτασε στον τελικό. Ο άλλος δυνατός διεκδικητής, ο Mitchel Lammers μας ήρθε από την Ολλανδία , πρωταθλητής του WFL και κλασικός Noκαουτίστας με απίστευτα λακτίσματα. Ο 3ος διεκδικητής Dragan Cimesa , ένας πολύ δυνατός αθλητής που κουβαλάει όλη τη σέρβικη παράδοση και κουλτούρα στο ρινγκ και κάτοχος της ζώνης IPCC .

Το weight cut ήταν το πρώτο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μάλιστα τα καταφέραμε με μεγάλη επιτυχία αφού ζυγίστηκε 69,900 kg. Την ίδια μέρα της ζύγισης έγινε και η κλήρωση των αγώνων με το Γιάννη να τίθεται επικεφαλής του πρώτου πουλ όπου είχε να αντιμετωπίσει τον κινέζο Wang Chao. O κινέζος αθλητής ιδιαίτερα δυνατός και ερχόμενος από ένα μεγάλο KO  απέναντι σε πρωταθλητή του Lumbine πριν δυο μήνες. Στο δικό μας πουλ μπήκε αντίστοιχα ο Σέρβος με Κινέζο , ενώ στα άλλα δυο πουλ 3 και 4 τέθηκαν αντιμέτωποι ο Ολλανδός και ο Ρώσος με Κινέζους αντίστοιχα.

Η ημέρα των αγώνων, η 25η Μαΐου στην πόλη Chengzhou, άρχισε με τους αγώνες της 8άδας όπου μέσα σε δυο ώρες έπρεπε να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει ένα ακόμα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης με αγώνες Κίνα εναντίον Καναδά και τηλεοπτική κάλυψη από την Κινεζική τηλεόραση και το κανάλι Fox. O πρώτος μας αγώνες έπρεπε με βάση τη στρατηγική μας να ολοκληρωθεί με τις δυνατόν λιγότερες φθορές για το Γιάννη. Έτσι παίζοντας με στρατηγική και ανεβάζοντας από γύρο σε γύρο κατάφερε να κρατήσει μακριά τον επικίνδυνο κινέζο με δυνατά και καθαρά σημεία, παίρνοντας τη νίκη με ομόφωνη απόφαση.

ο 2ος αγώνας μας βρήκε απέναντι στο Σέρβο διεκδικητή ο οποίος κέρδισε αντίστοιχα με πλειοψηφική απόφαση τον Κινέζο αντίπαλο του. Ο αντίπαλος μας που είχε αντίστοιχο στυλ και σωματότυπο με το Γιάννη, προσπάθησε με συνεχόμενες επιθέσεις και πίεση που όμως έβρισκαν πάνω στις άμυνες του Γιάννη. Ο Μπούκης επέβαλλε το ρυθμό του κλείνοντας την απόσταση και παίρνοντας ουσιαστικά χτυπήματα. Ειδικότερα στο 2ο γύρο είχε ένα πολύ καλό σερί λακτισμάτων που παραλίγο να ρίξει στο καναβάτσο το Σέρβο. Στον 3ο γύρο η καθαρή υπεροχή έδωσε ακόμα μια σπουδαία νίκη με ομόφωνη απόφαση στο Γιάννη Μπούκη.

Στον τελικό, μετά από μισή ώρα διάλλειμα από τον προηγούμενο αγώνα, φτάσαμε να αγωνιστεί με τον Μoiseev . Ο τελευταίος στάθηκε τυχερός στον ημιτελικό και προημιτελικό με τους αντιπάλους του να τραυματίζονται και να εγκαταλείπουν νωρίς στον 1ο γύρο. Έτσι ήρθε ξεκούραστος να αντιμετωπίσει το Γιάννη που είχε κάνει δυο σκληρούς αγώνες. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε αυτόν τον αγώνα. Παρόλα αυτά η συμμετοχή σε αυτή την 8άδα αποτέλεσε τεράστια επιτυχία καθώς ο Γιάννης εντυπωσίασε τους πάντες με τις εμφανίσεις και την απόδοση του. Η έκβαση του παιχνιδιού με το Ρώσο θα ήταν σίγουρα διαφορετική σε έναν μεταξύ τους αγώνα.

Η διοργάνωση αυτή του WLF θα μεταδοθεί σε εκατομμύρια τηλεθεατών σε Κίνα, Καναδά και Αυστραλία. Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο ! Τα καλύτερα έρχονται !!

 

 

Share
Μάιος 27, 2019 | Zen news | 0

Τα σχόλια είναι κλειστά.