menu close menu

Ο Γιάννης Μπούκης απέναντι στον αήττητο Ταυλανδό Yodwicha στην Κίνα

Ο Γιάννης Μπούκης, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό kickboxing σε διεθνές επαγγελματικό επίπεδο, αγωνίστηκε στο EMLegend στην Κίνα στις 28 Ιουλίου στην Τσενγκντού .

Ο αγώνας αυτός για τον αθλητή του Στέλιου Πολίτη επισφράγησε μια εξαιρετική σεζόν, ενώ από Σεπτέμβρη μεγάλα promotion παγκοσμίως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγωνιστεί στις κάρτες τους.

Ο Ταυλανδός Yodwicha που αντιμετώπισε εκεί, ως γνωστόν παραμένει αήττητος τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει ενα εντυπωσιακό ρεκόρ νικών απέναντι σε όλα τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας και κοντά στους 250 επαγγελματικούς αγώνες σε ηλικία 22 ετών .

Η αποστολή του Γιάννη εξ αρχής έμοιαζε δύσκολη. Το μακρινό ταξίδι ( που κράτησε 1,5 μέρα να πας και 1,5 μέρα να γυρίσεις ) με μεγάλες ανταποκρίσεις στα αεροδρόμια και ο αγώνας που κανονίστηκε από τον Ντένι Λεωνίδη ήταν σχετικά κοντινός κάτι που πολλές φορές κάνουν οι κινέζοι για δικούς τους λόγους.

Δεχτήκαμε τον αγώνα γιατί πάντα οι δυνατοί αντίπαλοι και τα δύσκολα αποτελούν πρόκληση για τον Γιάννη και τη φιλοσοφία του Στέλιου Πολίτη. Σκοπός είναι ο Γιάννης να αγωνίζεται παντού με τις πολύτιμες εμπειρίες να γίνονται εφαλτήριο νέων ανοδικών κύκλων απόδοσης και σημαντικών διακρίσεων.

Στο δια ταύτα, το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετική διοργάνωση, το EMLegend, που βρίσκεται στην 3-4 θέση τηλεθέασης στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Οι αθλητές ζυγίστηκαν 70 κιλά και ο αγώνας διαφημίστηκε ως μια επική αναμέτρηση ανάμεσα σε έναν σπουδαίο παγκόσμιο πρωταθλητή της WKU & WLF το δικό μας Γιάννη Μπούκη, που με τον σύγχρονο τρόπο που αγωνίζεται θα κόψει το αήττητο του Ταυλανδού.

Ο Γιάννης όπως πάντα προπονημένος και σε εξαιρετική κατάσταση, με το ξεκίνημα του πρώτου γύρου προσπάθησε να πάει σε κοντινό παιχνίδι τον αντίπαλό του. Όμως ο Yodwicha δείχνοντας τη μεγάλη του κλάση απέφυγε την πίεση με τη μεγάλη του εμπειρία και έσφιξε σταδιακά το Γιάννη που αντιμετώπισε έναν ομολογουμένως σπουδαίο παίκτη.

Ένα μπλόκ στο δεξί πόδι του Γιάννη σε low επίσης στάθηκε αρνητικός παράγοντας μιας και το τραυμάτησε ελαφρά μην μπορώντας να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Ο Ταυλανδός έχοντας κερδίσει την απόσταση δοκίμαζε χτυπήματα, που δεν δημιούργησαν πρόβλημα στο Γιάννη από πλευράς δύναμης. Ένα spining backfist όμως (χτύπημα που σε μερικές διοργανώσεις δεν επιτρέπεται) αποδιοργάνωσε το Γιάννη και τον ζάλισε ελαφρά. Έτσι ο Ταυλανδός εκμεταλευόμενος αυτή την ολιγωρία ανέβηκε εκ νέου, αναγκάζοντας το Στέλιο Πολίτη, τη γωνία του Έλληνα πρωταθλητή να κόψει τον αγώνα χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός.

Ο Γιάννης σίγουρα αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία που θα του δώσει μεγάλη ώθηση στα επόμενα, ενώ οι Κινέζοι ακόμα εκθειάζουν την εντυπωσιακή παρουσία του.

Σίγουρα ο Γιάννης είναι σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της καριέρας του. Έχει την ευκαιρία να κάνει πράγματα και διακρίσεις που έχει καιρό να ζήσει η χώρα μας. Με συνέχεια, όραμα και πείσμα όλα θα γίνουν. Τα καλύτερα έρχονται !!

 

Share
Αύγουστος 2, 2018 | Zen news | 0

Τα σχόλια είναι κλειστά.